Бракеражная комиссия осуществила контроль соблюдения санитарно-гигиенических норм продуктов питания
2024 жылғы 11 қыркүйекте Қарағанды облысы Осакаров білім басқармасының білім бөлімінің "№12 тірек мектебі ( ресурстық орталығы)" КММ мектеп асханасын мектептің бракераждық комиссиясы тексерді. Оған оқушылардың ата-аналары, Қамқоршылық кеңесінің төрағасы, мектептің ата-аналар қоғамдық кеңесінің төрағасы, мектеп медбикесі, әлеуметтік педагог, директордың ТЖ жөніндегі орынбасары кіреді. Бракераж комиссиясы азық-түлік өнімдерінің санитарлық-гигиеналық нормаларының сақталуын бақылауды жүзеге асырды; азық-түлік өнімдерін сақтауға арналған қойма және басқа да үй-жайлардың жарамдылығын, сондай-ақ оларды сақтау шарттарын тексерді; ас блогында жұмыстың ұйымдастырылуын қадағалады; тамақ өнімдерін өткізу мерзімдері мен тамақ дайындау сапасын бақылауды жүзеге асырды; ас блогында бар барлық өнімдерге сертификаттарды тексерді, органолептикалық бағалау жүргізді дайын тағамның түсін, иісін, дәмін, консистенциясын, қаттылығын, шырындылығын және т. б. анықтады; сонымен қатар көлемдердің сәйкестігін тексерді бір реттік бөліктердің көлеміне және балалар санына дайындалған тағам. Тексеру барысында кемшіліктер анықталған жоқ.
11 сентября 2024года школьную столовую КГУ "Опорная школа ( ресурсный центр) №12" отдела образования Осакаровского управления образования Карагандинской области проверила бракеражная комиссия школы. В которую входят родители учащихся, председатель Попечительского совета, председатель общественного совета родителей школы, медсестра школы, социальный педегог, заместитель директора по ВР. Бракеражная комиссия осуществила контроль соблюдения санитарно-гигиенических норм продуктов питания; проверила на пригодность складские и другие помещения для хранения продуктов питания, а также условия их хранения; проконтролировала организацию работы на пищеблоке; осуществила контроль сроков реализации продуктов питания и качества приготовления пищи; проверила сертификаты на всю продукцию которая имеется на пищеблоке, провела органолептическую оценку готовой пищи, т. е. определяла ее цвет, запах, вкус, консистенцию, жесткость, сочность и т. д.; также проверила соответствие объемов приготовленного питания объему разовых порций и количеству детей. Недостатки в ходе проверки не выявлены.