Бекітемін
Осакаров ауданының білім беру бөлімінің
«№13 жалпы білім беретін мектебі»КММ директоры
___________________
Горбачева Л. В.
Қарағанды облысы Білім басқармасыны Осакаров ауданы білім бөлімінің «№13 жалпы білім беретін мектебі»КММ
2021 – 2022 оқу жылының бракераж комиссиясының жұмыс ЖОСПАРЫ
№п/п |
Тақырыбы |
Мерзімі |
Жауаптылар |
|
1 |
Карантиндік шектеу шаралары енгізу кезінде оқушылар үшін асхананың ашылу дайындығын тексеру |
Қыркүйек |
Комиссия мүшелері |
|
2 |
Ас блогы қызметкерлерінің медициналық кітапшаларының болуы . |
Қыркүйек |
Мектеп медицина қызметкері Рукавишникова А.В. |
|
3 |
Асхананың тоңазытқыш және технологиялық жабдығының болуын және жарамдылығын, ас үйдің ыдыспен жабдықталуын тексеру (таңбалау). |
Қыркүйек |
Комиссия мүшелері |
|
4 |
Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау, карантин кезеңінде ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақталуы |
Күн сайын |
Мектеп медицина қызметкері Рукавишникова А.В. |
|
5 |
Азық-түлікті жеткізу кезінде санитарлық-гигиеналық ережелердің сақталуын бақылау. |
Күн сайын |
Мектеп медицина қызметкері Рукавишникова А.В. |
|
6 |
Мәзірдің орындалу нормалары мен калорияларға сәйкес бақылау. |
Екі аптада бір рет |
Комиссия мүшелері |
|
7 |
Тамақ дайындау сапасын бақылау |
Күн сайын |
Мектеп медицина қызметкері Рукавишникова А.В. |
|
8 |
Тағам дайындау технологиясын қадағалау,тағамдарда бетбелгі өнімдердің шығуы |
Аптасына бір рет |
Комиссия мүшелері |
|
9 |
Бақылау тағамы мен тәуліктік сынамалардың болуын тексеру |
Күн сайын |
Мектеп медицина қызметкері Рукавишникова А.В. |
|
10 |
Дайындалған тағамның органолептикалық қасиеттерін бағалау(түсі, иісі, дәмі, консистенциясы, қаттылығы, шырындылығы және т. б.) |
Күн сайын |
Мектеп медицина қызметкері Рукавишникова А.В. |
|
11 |
Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыруда режимдік сәттердің сақталуын бақылау. Ыдыс-аяқ тағамдарын, сервирлеу,дайындау және беру үшін пайдаланылатын сапаны тексеру. |
Аптасына бір рет |
Комиссия мүшелері |
|
12 |
Бракераж журналын жүргізу. |
Күн сайын |
Мектеп медицина қызметкері Рукавишникова А.В. |
|
13 |
Ыдысты өңдеу және жуу сапасын бақылау. |
Күн сайын |
Мектеп медицина қызметкері Рукавишникова А.В. |
|
14 |
Тағамдардың дәруменін бақылау. |
Күн сайын |
Комиссия мүшелері |
|
Утверждаю
Директор КГУ
«Общеобразовательная школа №13»
отдела образования Осакаровского района
___________________
Горбачева Л.В.
ПЛАН
работы бракеражной комиссии
КГУ «Общеобразовательная школа №13» отдела образования Осакаровского района управления образования Карагандинской области
2021-2022учебный год
№п/п |
Тема проверки
|
Сроки |
Ответственные |
1 |
Проверка готовности столовой к открытию питания для учащихся в период введения ограничительных мер, в том числе карантина. |
Сентябрь |
Члены комиссии |
2 |
Наличие медицинских книжек у сотрудников пищеблока . |
Сентябрь |
Медработник школы Рукавишникова А.В. |
3 |
Проверка наличия и исправности холодильного и технологического оборудования столовой, укомплектованности кухонным инвентарем и посудой (маркировка). |
Сентябрь |
Члены комиссии |
4 |
Контроль санитарно-гигиенического состояния пищеблока, соблюдение правил личной гигиены работниками пищеблока в период карантина |
Ежедневно |
Медработник школы Рукавишникова А.В. |
5 |
Контроль за соблюдением санитарно-гигиенических правил при доставке продуктов. |
Ежедневно |
Медработник школы Рукавишникова А.В. |
6 |
Отслеживание выполнения меню в соответствии с нормами и калорийностью. |
1раз в две недели |
Члены комиссии |
7 |
Контроль за качеством приготовления пищи |
Ежедневно |
Медработник школы Рукавишникова А.В. |
8 |
Отслеживание технологии приготовления пищи, закладки продуктов, выхода блюд. |
1раз неделю |
Члены комиссии |
9 |
Проверка наличия контрольного блюда и суточных проб |
Ежедневно |
Медработник школы Рукавишникова А.В. |
10 |
Оценки органолептических свойств приготовленной пищи(цвет, запах, вкус, консистенцию, жесткость, сочность и т. д) |
Ежедневно |
Медработник школы Рукавишникова А.В. |
11 |
Контроль за соблюдением режимных моментов в организации питания учащихся. Проверка качества используемой для приготовления и подачи блюд посуды, сервировочного инвентаря. |
1раз в неделю |
Члены комиссии |
12 |
Ведение бракеражного журнала. |
Ежедневно |
Медработник школы Рукавишникова А.В. |
13 |
Контроль качества обработки и мытья посуды. |
Ежедневно |
Медработник школы Рукавишникова А.В. |
14 |
Контроль витаминизации блюд. |
Ежедневно |
Члены комиссии |