«Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру қағидаларын бекіту туралы»

2025 жылғы 19 қыркүйек
Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығымен бекітілген білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптардың 7-бөлімі, 122-тармағына сәйкес және ҚР БҒМ-нің 2018 жылғы 31 қазандағы №598 бұйрығы «Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру қағидаларын бекіту туралы» негізінде мектептің бракераждық комиссиясы мектеп асханасында оқушылар мен шағын орталық тәрбиеленушілеріне арналған тамақ сапасын тексерді.
Тексерудің мақсаты – келіп түскен азық-түліктердің сапасын, тағам дайындау технологиясын, тоңазытқыш пен технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдер мен дайын тағамдарды сақтау мерзімі мен шарттарының сақталуын бақылау, сондай-ақ оқушыларды тамақтандыруды ұйымдастыруға қажетті жағдайларды қамтамасыз ету.
Тексеру нәтижесінде ешқандай бұзушылық анықталған жоқ.
19 сентября 2025 года в соответствии с главой 7, пунктом 122 санитарно-эпидемиологических требований к объектам образования (утвержденных приказом Министра здравоохранения Республики Казахстан от 05.08.2021 г. № ҚР ДСМ-76) и во исполнение приказа МОН РК от 31.10.2018 г. №598 «Об утверждении Правил организации питания обучающихся в организациях среднего образования» бракеражной комиссией была проведена проверка качества питания в школьной столовой для учащихся и воспитанников мини-центра.
Цель проверки – мониторинг качества поступающих продуктов питания, технологии приготовления блюд, исправности холодильного и технологического оборудования, соблюдения сроков и условий хранения продуктов и готовых блюд, а также обеспечение надлежащих условий для организации питания обучающихся.
По результатам проверки нарушений не выявлено.
#k_amansholov_osh_питание
#abaibilim
#АдалАзамат