back-image
"Қасым Аманжолов атындағы жалпы білім беретін мектебі" КММ

Қазақ тілінің қолданылу аясын кеңейту

Қазақ тілінің қолдану аясын кеңейту, оның ішінде нашар көретіндер үшін қажетті жағдайлар жасау мақсатында Қазақстан Республикасы Ғылым және жоғары білім министрлігінің Тіл саясаты комитеті қазақ тіліндегі сөйлеуді синтездеу жобасын жүзеге асырды (экран дикторы)

screenreader.tilqazyna.kz
Организации> "Қасым Аманжолов атындағы жалпы білім беретін мектебі" КММ
«Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру қағидаларын бекіту туралы»
19-09-2025 14:33
«Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру қағидаларын бекіту туралы»
2025 жылғы 19 қыркүйек
Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығымен бекітілген білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптардың 7-бөлімі, 122-тармағына сәйкес және ҚР БҒМ-нің 2018 жылғы 31 қазандағы №598 бұйрығы «Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру қағидаларын бекіту туралы» негізінде мектептің бракераждық комиссиясы мектеп асханасында оқушылар мен шағын орталық тәрбиеленушілеріне арналған тамақ сапасын тексерді.
Тексерудің мақсаты – келіп түскен азық-түліктердің сапасын, тағам дайындау технологиясын, тоңазытқыш пен технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдер мен дайын тағамдарды сақтау мерзімі мен шарттарының сақталуын бақылау, сондай-ақ оқушыларды тамақтандыруды ұйымдастыруға қажетті жағдайларды қамтамасыз ету.
Тексеру нәтижесінде ешқандай бұзушылық анықталған жоқ.
19 сентября 2025 года в соответствии с главой 7, пунктом 122 санитарно-эпидемиологических требований к объектам образования (утвержденных приказом Министра здравоохранения Республики Казахстан от 05.08.2021 г. № ҚР ДСМ-76) и во исполнение приказа МОН РК от 31.10.2018 г. №598 «Об утверждении Правил организации питания обучающихся в организациях среднего образования» бракеражной комиссией была проведена проверка качества питания в школьной столовой для учащихся и воспитанников мини-центра.
Цель проверки – мониторинг качества поступающих продуктов питания, технологии приготовления блюд, исправности холодильного и технологического оборудования, соблюдения сроков и условий хранения продуктов и готовых блюд, а также обеспечение надлежащих условий для организации питания обучающихся.
 По результатам проверки нарушений не выявлено.
#k_amansholov_osh_питание 
#abaibilim 
#АдалАзамат
Новости